Freshmatic®

1. Wat zit er in de Air Wick® Freshmatic® Startersets?

Er zijn twee startersets verkrijgbaar: de eerste bevat het Air Wick® Freshmatic® Ultra apparaat, een navulling, twee AA/LR6-batterijen en de aanwijzingen. De tweede bevat een Air Wick® Freshmatic® Ultra apparaat en twee AA/LR6-batterijen.

2. Wat is het verschil tussen de decoratieve en de witte gadgets?

Beide apparaten leveren dezelfde geurprestaties met Air Wick® Freshmatic® navullingen. Dankzij de verschillende decoratieve afwerkingen kun je het gadget kiezen dat het beste bij je interieur of je huis past.

3. Wat is het voordeel van de Air Wick® Freshmatic® Ultra Automatic Spray ten opzichte van andere luchtverfrissers?

Air Wick® Freshmatic® Max geeft de hele dag door automatisch regelmatige en continue geurexplosies af. Je kunt er dus op rekenen dat je huis de hele dag door fantastisch ruikt. Bovendien garanderen de gecontroleerde verstuivingsdosissen hetzelfde geurniveau van het begin van de navulling tot het einde. 

4. Door een mechanisme met een rood armpje kan ik de navulling niet plaatsen. Wat moet ik doen?

Om het mechanisme met het rode armpje te verplaatsen en je navulling erin te plaatsen, SCHAKEL JE HET APPARAAT UIT. Hef dan het rode armpje zo ver mogelijk op door er met de klok mee aan te draaien. Je kunt je navulling er nu in plaatsen en het apparaat weer opstarten.

5. Wat is de juiste manier om de navulling te plaatsen?

Houd het apparaat altijd van je gezicht weg gericht en schakel het uit voordat je de navulling erin probeert te plaatsen. Om het apparaat te openen, druk je op de knop aan de bovenkant en trek je de voorkant naar voren. Plaats de navulling erin. Het tuitje moet naar de voorkant van het apparaat wijzen. Als het apparaat dicht is, moet je de opening van het zwarte tuitje kunnen zien door het gaatje waar de nevel uit het apparaat komt. Sluit het apparaat, houd het van je gezicht weg gericht en kiesje gewenste geurniveau. De eerste verstuiving volgt na 15 seconden.

6. Kun je het geurniveau aanpassen?

Air Wick® Freshmatic® producten hebben drie tijdsintervalinstellingen waarmee je het gewenste geurniveau kunt instellen. Met de drie bloemeninstellingen op het apparaat kun je wisselen van een subtiele tot een intense geurbelevenis.

7. Wat betekenen de bloemetjes boven de schakelaar?

De bloemetjes duiden de stand van de intensiteitschakelaar aan. Hoe groter en hoe hoger het bloemetje, hoe intenser de geurervaring.

  • Grote bloem: intense ervaring om maximaal te genieten.
  • Middelste bloem: Matige intensiteit.

  • Kleine bloem: subtiele ervaring voor een zachte geur.

  • Stip: Uitgeschakeld

8. Waar moet ik het apparaat plaatsen?

Je kunt de Air Wick® Freshmatic® producten aan de muur bevestigen. Je kunt het apparaat ook gewoon op een plank of in een kast plaatsen. Het moet altijd ten minste 2 meter boven vloerniveau staan of hangen. Lees voor gebruik de aanwijzingen.

9. Hoe zet ik het apparaat uit?

Als de schakelaar helemaal links staat, is het apparaat uitgeschakeld. Ga je het apparaat lange tijd niet gebruiken? Dan geven we je de raad om de navulling en/of batterijen te verwijderen.

10. Hoe weet ik wanneer de batterijen leeg zijn?

Het apparaat stopt met verstuiven. De batterijen gaan doorgaans drie navullingen mee. Als je vermoedt dat de batterijen leeg zijn, schakel het apparaat dan uit en weer aan. Als het apparaat na 15 seconden niet verstuift, vervang dan de batterijen.

11. Welke batterijen gebruik ik het best in mijn apparaat?

Indien nodig moet je de batterijen vervangen door nieuwe alkalinebatterijen van goede kwaliteit. We raden je af om zink-koolfstofcellen of herlaadbare batterijen te gebruiken. Die leveren namelijk niet voldoende stroom om je apparaat gedurende langere periodes te gebruiken.

12. Hoe lang gaat de Air Wick® Freshmatic® verstuiver ongeveer mee?

  • Hoogste stand (grote bloem): tot 20 dagen

  • Tweede stand van bovenaf (middelgrote bloem): tot 50 dagen

  • Derde stand van bovenaf (kleine bloem): tot 60 dagen

  • Op de laagste stand is het apparaat uitgeschakeld.

13. Hoeveel geurexplosies gaan er in een navulling?

Uit een navulling van 250 ml komen tot wel 2.400 geurexplosies.

14. Er flikkert een rood lampje op mijn apparaat. Wat moet ik doen?

Als er tijdens het gebruik een rood lichtje gaat flikkeren op je apparaat, bel dan onze Klantendienst op 1-800-542-1300. Een medewerker helpt je dan om het probleem op te lossen.

15. Waarom geeft mijn Freshmatic® geen geur af?

Zorg ervoor dat het apparaat uitgeschakeld is. Controleer eerst of het tuitje de goede kant op staat. Als het apparaat dicht is, moet je de opening van het zwarte tuitje van de navulling kunnen zien door de opening in de voorkant van het apparaat. Kun je het zwarte tuitje niet zien? Dan heb je de navulling misschien verkeerd in het apparaat geplaatst met het zwarte tuitje naar achteren gericht. Controleer vervolgens of het mechanisme met het rode armpje naar boven staat. Als het armpje niet helemaal naar boven staat, is het mogelijk dat je de navulling niet volledig kunt inbrengen of dat je de voorste klep van het apparaat niet kunt sluiten. Het rode armpje bevindt zich in de opening waar het tuitje van de navulling op moet rusten. Als het armpje de opening blokkeert, hef het dan zo ver mogelijk op door er met de klok mee aan te draaien. Duw de navulling er daarna zover mogelijk in. Controleer dan of de navulling leeg is door ze uit het apparaat te verwijderen. Houd het tuitje weg van je gezicht en druk twee keer op het vierkante blokje boven op de tuit. Als er geen nevel uitkomt, vervang je de navulling.

Stop de navulling opnieuw in het apparaat, sluit de voorste afdekklep en selecteer het gewenste geurniveau. Als het apparaat na 15 seconden niet verstuift, vervang dan de batterijen.

Als je apparaat niet herhaaldelijk verstuift met een volle Air Wick® navulling en verse batterijen, bel dan naar de hulplijn van de klantendienst op 1-800-542-1300 voor meer informatie.

16. De lichtjes op mijn nieuwe apparaat flikkeren niet. Is het stuk?

Neen. Je beschikt over de recentste versie van het apparaat, zonder een groen flikkerlicht. Zo bespaart je apparaat stroom en gaan de batterijen langer mee.

17. Hoe gebruik ik Freshmatic®?

AANWIJZINGEN: Om de lege bus te vervangen door deze navulling, draai je je AIRWICK® FRESHMATIC® Ultra Unit eerst in de OFF-stand. Gooi de lege bus weg en zorg ervoor dat de rode hendel naar boven staat. Stop de navulling erin met de tuit naar buiten gericht zoals op de illustratie rechts. Stel de gewenste geurintensiteit voor je huis in op het apparaat: laag, matig, hoog. Na 15 seconden verstuift je apparaat voor het eerst. Houd het daarbij steeds weg van je gezicht.

18. Wat zijn de veiligheidsvoorschriften?

Veiligheid: BUITEN HET BEREIK VAN KINDEREN EN HUISDIEREN HOUDEN OPGEPAST: IRRITEREND VOOR DE OGEN. Kan schadelijk zijn bij directe inhalering. Kan bij sommige personen een allergische reactie veroorzaken. NIET verstuiven in de richting van lichaam of gezicht. NIET in de ogen spuiten. Contact met de huid vermijden. HOUDER KAN ONTPLOFFEN BIJ VERHITTING. De houder NIET doorboren of verbranden. NIET blootstellen aan hitte of bewaren bij temperaturen boven 120 °F (49 °C). NIET naast elektrische of hittebronnen plaatsen. NIET verstuiven in een open vlam. NIET rechtstreeks op een oppervlak verstuiven. Bij contact met een oppervlak het meteen afvegen met een vochtige doek. Gebruiken in goed geventileerde kamers, op voldoende afstand van slaapruimtes. Alleen door volwassenen te gebruiken. Dit product is geen speelgoed. Bevat drijfgassen, petroleumoplosmiddel en geurstof.

EHBO: bij inslikken, NIET FORCEREN OM TE BRAKEN. ONMIDDELLIJK een dokter of het Antigifcentrum bellen. 

Bij contact met de ogen, ONMIDDELLIJK grondig spoelen met water. Verwijder contactlenzen en blijf minstens 15 minuten spoelen. Als de irritatie niet verdwijnt, zoek medische hulp. Bij contact met de huid, grondig wassen met zeep en water.

Als er zich een verdere reactie voordoet, stop dan ONMIDDELLIJK met het gebruik en zoek medische hulp.